Сагата с  нередовно изпълнение на курсовете по селата, обхващащи Община Родопи,

...
Сагата с  нередовно изпълнение на курсовете по селата, обхващащи Община Родопи,
Коментари Харесай

Проблемът с рейсовете за Марково се задълбочава! Дете припадна заради нередовни курсове

Сагата с  нередовно осъществяване на курсовете по селата, обхващащи Община Родопи, продължава да нараства ежедневно и да всява суматоха у пътуващите, които постоянно остават без транспорт в късните часове. Множество читатели алармираха за казуса в частност за маршрута Марково-Пловдив и Пловдив- Марково. По думите им ситуацията е сериозно, като показват, че идването на рейса е в избираем час за компанията, а не по формалния график. Те описват, че е същински шанс да пристигнеш в точния момент на работното си място тъй като рейсовете закъсняват в най-хубавия случай - с половин час.
Прочетете още
TrafficNews се свърза с кметицата на село Марково Десислава Терзиева, която съобщи, че ситуацията през днешния ден е прекрачило границите на естественото. По думите й, в сутришните часове, когато е час пик, е нямало рейсове, а много от пътуващите са закъснели за работа. Малко по-късно денем, обитателка на селото даже е алармирала, че детето й, което е желало да се прибере от Пловдив към Марково е чакало половин час транспорт във високите температури. Въпреки това подобен не е дошъл и никой не е дал информация за какво. Вследствие на топлината детето е припаднало.

Десислава Терзиева дефинира това като насмешка  от страна на мажоритарния собственик  на " Хеброс бус "  Веселин Дошков, по отношение на хората от селата, обхващащи Община Родопи.

„ Не е минал ден без недоволство, по отношение на нередовни курсове, анулирани такива и безредие от страна на екипа на господин Дошков. Още първия път, когато получих сигнала се пробвах да се свържа с шефа на автогарата, само че нито той, нито притежателят на " Хеброс бус "   дадоха отговор на позвъняването ми. Поради тази причина срещнах с наболелия проблем кмета на Община Родопи- Павел Михайлов, тъй като от близо три години това е една безкрайна сага. Изумявам се по какъв начин хората с пълномощия нямат механизъм, с който да наложат санкции, с цел да спрат тези гаври с пътуващите, ” разяснява още кметицата.

В сигналите от читатели се визира още, че заран рано се анулират рейсове, закъсняват най-малко с половин час, а бързащите за работа избират да не рискуват с очакване и по тази причина доста постоянно се постанова да употребяват такси, за което заплащат по близо 30 лв.. 

„ Ние работим към този момент, с цел да си плащаме такситата ”, пишат още пострадалите.

Кметицата  Десислава Терзиева описа и за друга неуместна обстановка, разиграла се през предходната седмица. Тогава Терзиева получава сигнал, в който се декларира, че напълно самоволно са анулирани курсовете в 21:00 часа по маршрут Пловдив- Марково . Когато кметицата персонално отива на автогарата, става свидетелка на табела, залепена на дирек, до който потегля рейса, която уведомява за смяната на графика. При въпрос от нейна страна- дали ще има рейс към Марково в 21 часа?, водач отговаря- Да. След това Терзиева търси отговорност за залепената записка, на която се твърди, че няма да има подобен курс. Абсурдният отговор на служителя от " Хебрус Бус " е, че са били обезпокоени дали горивото на рейса ще стигне, само че бил открит различен, който да извърши курса. Все отново е имало транспорт в този час, само че по думите на кметицата, за сметка на това пасажерите към Първенец са чакали своя превоз дълго време. 

" Често самоволно си отстраняват късен курс, а коментарът на неговите чиновници е, че доста хора били напускали, тъй като нямал пари, с цел да заплаща заплати. Това звучи несериозно. Аз молих към всички пътуващи от Марково към Пловдив и назад, да подават писмени тъжби в кметството при видяна неправда. Още предходната седмица сплотих всички в една огромна докладна, която входирах до кмета на Община Родопи. Той взе ограничения,а точно свикването на комисия от страна на Община Пловдив, тъй като договорът за транспорт е подписан  сред Община Пловдив и „ Хебрус бус ”.

Този път ще бъдем непримирими. Това е ежедневна подигравка, извънредно време е някой да потърси сметка! След като не може да прави тази услуга е редно да се откаже. Вече тече и подписка в Марково, в която считам, че ще се включат доста хора, даже и такива, които не пътуват с рейс, приключи кметицата на селото.

TrafficNews продължава да следи проблема.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР